RUHUN SOKAK GÜRÜLTÜSÜ DÜŞ RİTMİNDE

THE DIN OF STREET SPIRIT SOUNDS IN THE RYTHME OF DREAMS

5 Kasım 2009 Perşembe

uluslar arası sürrealist bildiri

Halihazırda Tutuklu Bulunan Sırp Anarko-Sendikacılar İçin Enternasyonel Sürrealist Beyan


Biz buradan 4 Eylül’den beri “uluslararası terörizm” suçlamasıyla karşı karşıya bırakılan beş anarko-sendikacı Sırp için koşulsuz birliğimizi sunmaktayız. Sindikalna Konfederasyonu Anarşi-Sendikalaşma Girişimi üyeleri Tadej Kurep, Ivan Vulović, Sanja Dojkić, Ratibor Trivunac ve Nikola Mitrović, açlık grevi yapan Yunan aktivist Thodoris Iliopoulos adına dayanışma için yapılan bir eylemden sonra tutuklanmışlardır. Bu eylem Belgrad'daki Yunan Başkonsoloğluğu'nu hedef almıştır.

Sırp otoriteleri, baskıcı gücünü kullanabilmek için Yunan Konsolosluğu binalarına gelen küçük zararları bahane ederek, ASI üyelerini terörist olarak damgalamış ve somut delil olmaksızın bina cephesine zarar vermeye yönelik bu sözde suça istinaden onları gözaltına almıştır. Sırp polisini ilgilendiren asıl şey elbette ki bina ya da başka bir devletin konsolosluğuna olan saldırının sembolize ettiği şey değildir. Sözümona demokrasilerinin haddini aşmalarının ve militanları abuk subuk usûllerle tutuklamalarının asıl sebebi, uluslararası yardımlaşma ve sosyal kurtuluşa dair radikal politikaların gerçek etkisidir.

İtham edilenlerden biri olan Ratibor Trivunac enternasyonel sürrealist hareketin yandaşlarından biridir. Ancak sürrealizm, nasıl estetik sıhriyet ile benzerlik göstermiyorsa, aynı şekilde de kişisel ilişkilere bağlı özel bir klüp yapısında değildir. Bu beş zulme uğramış militanı (ve de altıncı olan ve birkaç gün sonra tutuklanan Ivan Savic’i), başkasının hakları için mücadele ile yaşam seçimi ve özgür yaşam amaçları bizim paylaştığımız görüş ile aynı olduğu için kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Bir devlet, baskıcı elini bizden birinin üzerine attığında, hepimiz, gerçek evrensel özgürlük adına, burada ve hemen, savaşmaya kararlı oldukları için temel özgürlüklerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalanlarla beraber tepkimizi belli etmeliyiz.
Beş yoldaşımızın ve arkadaşımızın hemen salıverilmelerini talep ediyoruz!
Özgürlük tutkusu sizin tüm hapishanlerinizden daha güçlüdür!

Yunanistan Sürrealist Grubu:
Grigoris Apostolides, Giannis Golfinopoulos, Manolis Daskalos, Alexandra Halkias, Diamantis Karavolas, Vangelis Koutalis, Sotiris Liontos, Helias Melios, Lefki Mossou, Makis Perdikomatis, Nikos Stabakis, Theoni Tabaki, Marianna Xanthopoulou, Giannis Xourias.
Nicosia: Kostas Reousis.

Leeds Sürrealist Grubu:
Gareth Brown, Stephen J. Clark, Kenneth Cox, Luke Dominey, Jan Drabble, Bill Howe, Caroline Jeffs, Sarah Metcalf, Mike Peters, Peter Overton, Martin Trippett.



Londra Sürrealist Eylem Grubu (SLAG):
Paul Cowdell, Merl Fluin, Aniano Henrique, Patrick Hourihan
Madrid Surrealist Grubu:
José Arias Taboada, Eugenio Castro, Manuel Crespo, Javier Gálvez, Jesús García Rodríguez, Vicente Gutiérrez Escudero, Bruno Jacobs, Lurdes Martínez, Julio Monteverde, Noé Ortega, Antonio Ramírez, José Manuel Rojo, María Santana y Ángel Zapata.
ve arkadaşları:
Sonia Ayerra, Rag Cuter, Andrés Devesa, Jesús González Gómez, Paul Hammond, Inés Mendoza, Emilio Santiago, Leticia Vera and the Al Margen Anarşist Grubu
Montreal Sürrealist Grubu:
Jean-Maurice Brouillet, Dominic Tétrault.
Paris Sürrealist Hareket Grubu:
Michèle Bachelet, Alfredo Fernandes, Jean-Pierre Guillon, Michaël Löwy, Marie-Dominique Massoni, Dominique Paul, Michel Zimbacca.

Omurga ve Maymuncuk (Quebec şehri) :
Enrique Lechuga, David Nadeau.
Rio-Plata /Buenos Aires-Montevideo Surrealist Grubu adına:
Juan Carlos Otaño.

Skupina Çek ve Slovak Sürrealistleri adına:
Frantisek Dryje, Katerina Pinosova, Bertrand Schmitt, Bruno Solarik
Stockholm Sürrealist Grupları, Johannes Bergmark
Sürrealist Eylem Türkiye
Chicago Sürrealist Grubu:
Penelope Rosemont, Paul Garon, Beth Garon, Gale Ahrens, David Roediger, Joseph Jablonski, Joel Williams, Jan Hathaway, Irene Plazewski, Janina Ciezadlo, Renay Kirkman, Tamara L. Smith.
Portland:
Brandon Freels, M.K. Shibek
St. Louis Sürrealist Grubu:
Richard Burke, Susan Burke, Andrew Torch, M. M. Morose.

Eric Bragg (www.surrealcoconut.com)

çeviri: Christine Sally

Hiç yorum yok: