RUHUN SOKAK GÜRÜLTÜSÜ DÜŞ RİTMİNDE

THE DIN OF STREET SPIRIT SOUNDS IN THE RYTHME OF DREAMS

2 Nisan 2010 Cuma

Bir Ütopik Arayış Olarak S.E.T



2000'li yılların başından sanat ile hayat arasındaki sınırı yıkmaya dair bir kollektif bir eylem gelişmeye başladı. İstanbul merkezli olmayan, ün, başarı, popülerlik ekseninde hareket etmeyen; ruhsal paylaşıma ve hayata müdahale eden aktivizme vurgu yapan minör bir çaba.. Fanzinlerden, sokakta sanat üretimine, sergilere ulaşan bir etkinlik haritası.

S.E.T. başta Sürrealizm, Dada, Cobra, Sitüasyonist Enternasyonel, Fluxus olmak üzere 20. yüz yıldaki öncü pratiklerden referans alıp, bu güne dair söylem ve eylem üreten, ruhlarının seslerini sokak gürültüleri ile birleştiren bir eylem grubudur. Üyelik yada benzer bir bürokratik kıstası reddeden, tek tek eylemlerine gönüllü katılımı esas alan bir anlayış ile üretim yapıyoruz. Egosal kaygılarından sıyrılmış, özgür düşlerini kollektif eyleme vurabilecek bir paylaşım anlaşına inanıyoruz. Bu kirletilmiş dünyada elimizde sadece düşlerimiz ve ütopyalarımız var ve bu açıdan S.E.T bireyciliğe, yalana, piyasaya karşı liberter bir duruşu temsil eder.

Cyberpunk Bilimkurgu grubumuzun geri çekilişi ardından 2005 yılında kültür/sanat piyasasına dahil olmak istemeyen 2 aktivistin 'yola çıkalım' demesi ile başlayan çaba, bu gün ülkenin bir çok şehrinde bir çok başarılı genç yaratıcının katılımı ile büyüdü. Sokağın sanatı için yoldan çıkmış manifesto, mutant sanat için çağrılarımıza seslerini, yüreklerini veren dostlarımızla. Düzensiz deliler teknemiz Portekiz’den Londra'ya, Gün Işığı’yla İlk Buluşmadan Kaos Duvarı'na seyahatinde, ütopyalarımızı da büyüttü, yüreklerimizin aksak sokak ritmiyle.

Albemuth'tan, Fetus'tan, Düş Fermuarı'ndan, Düzensiz'den gelen ruhsal çabalarımız şimdide S.E.T. fanzini ile özgür ruhlarla buluşmaya, paylaşmaya, kollektif eyleme kışkırtmaya devam ediyor.

Deliler teknemiz kesik karanlıkta yoluna devam ediyor, tutkuların baştan çıkarıcılığına, rastlantıların olağanüstülüğüne, kollektif eylemin arındırıcılığına inanan delileri teknemize davet ederek...

05..08.07
Rafet Arslan
(bu metin barışarock ve ardından İzmir de organize edilen kolektif S.E.T etkinliği Tutku Suçları için kaleme alınmıştır.)

Hiç yorum yok: