RUHUN SOKAK GÜRÜLTÜSÜ DÜŞ RİTMİNDE

THE DIN OF STREET SPIRIT SOUNDS IN THE RYTHME OF DREAMS

7 Ocak 2009 Çarşamba

SALDIRGAN İMGELER VE VAHŞİ HAYVANLAR ZAMANI

Tebrikler Foucault sen kazandın...
Her yer direniştir artık çünkü kapitalizm direnişi metalaştırmıştır.
Minör politikanın şehirlerdeki kazanımı, Maoist Nepal gerillalarını daha şehre inemeden alt etmiştir.
Direniş imgesini güçlendirmek ve yaymak, bu amaçta örgütlenmek, propagandansını yapmak hainliktir! Hepimizi minör, hepimizi azınlık yapmak; direnişi katletmektir; çünkü bu normale karşı anormalin, törpülenerek şiddetsizleşmiş, koyunlaşmış yeni iktidarı, yeni tahakkümüdür. Bu açıkça yeni normaldir!
İsyana omuz vermek, halaylara karışmak değil, şimdi bombalamak, sarsmak, nefret ettirmek, kin kusturmak, mide bulandırmak, tırnak çekmek, kırbaç vurmak ve nal takılmamış atların tırıs koşularında, her bir adımında acı içinde şahlanmak istemesi gibi haykırmak, öğürmek ve bu planlı toplumsal cinnet-ül cinayete karşı çıkmak zamanıdır!Direnişle savaşma zamanıdır!

Bize gereken kandır, şiddettir, terördür! Çünkü televizyonda gösterilmeyen, çocuklara öğütlenmeyen, çizgi filmi, t-shirtü yapılmayan bunlardır. Ve bunlar ki; işsiz, sömürülmekte olan, safi bilinçdışı yaşayan kitlelerin güncel hayatının, sokağının temel imgeleridir.
Fabrikada, iş yerinde, evde, kahvede, sokakta... direnişçi işgal kapitalist işgaldir!
Şiddet! Ancak planlı bir proganda olarak değil -çünkü bu apaçık faşizmdir, sistemcildir, direnişçildir-, rassal ve içgüdüsel, kendiliğinden ve imgesel/eylemsel bir şiddet...
Saldırı! Artık yeni devrimin özü budur!Bulunduğumuz yer kapitalist imgenin dağlarıdır, imge gerillalar olarak tek derdimiz keyfekeder bir şiddet olmalıdır! Çünkü sarsıcı ve devrimci olabilecek elimizde kalan tek şey artık budur.
“Sadece kötü değil aynı zamanda aptalca olan saldırılara karşı korkumu belirtmek istiyorum; çünkü onlar hizmet ettikleri amacın nedenine zarar vermişlerdir. Ancak suikastçiler hem aziz hem de kahramandırlar. Onlar, vahşi unsurları unutulduğunda, sadece onlara ilham veren ve onları azize çeviren gerekçelerle hatırlanılacak ve tebrik edileceklerdir.”E. Malatesta

Ozan DURMAZ

Hiç yorum yok: